REGULAMENT OFICIAL

CONCURS DE FOTOGRAFIE "ROMI IN BARAGAN"


1. Organizatorul concursului:
Centrul de Instruire si Consultanta Labor, B-dul. Matei Basarab, Bl. U21, Sc. A, Ap. 3, Slobozia, Jud. Ialomita.

2.Tema concursului:
Concursul de fotografie are ca tema viata comunitatii rome din Baragan. Se va recomanda urmarirea de catre participanti a diferitelor obiceiuri / traditii, a conditiilor de viata ale romilor, a portului specific, surprinderea convietuirii dintre romi si romani, activitati legate de mestesugurile traditionale specifice romilor din zona Baraganului. Nu sunt acceptate fotografii care exprima alte zone culturale.

Calendarul desfasurarii concursului:
- Pregatirea concursului de fotografie "Romi in Baragan" - 1 aprilie 2015 - 30 aprilie 2015
- Inscrierea fotografiilor pe site-ul proiectului www.romiinbaragan.ro - 1 iunie 2015 - 31 iulie 2015
- Stabilirea castigatorilor: 1 august - 31 august 2015
- Inmanarea premiilor: 1 octombrie - 15 octombrie 2015

Inscrierea fotografiilor

• Fiecare utilizator poate inscrie maxim trei fotografii in cadrul concursului. Odata cu inscrierea fotografiilor, participantul este de acord ca aceasta sa fie publicata pe siteul concursului www.romiinbaragan.ro, in galeria concursului, precum si pe site-urile partenerilor.

• Latura mare a fotografiei trebuie sa aiba minimum 2000 de pixeli si maxim 3000 px, iar rezolutia trebuie sa fie de minim 240 dpi (RGB). Pentru a putea fi inscrisa in concurs fiecare fotografie va trebui sa fie in format JPG (cu extensie .jpg sau .jpeg).

• Denumirea fotografiei trebuie sa fie de forma: "Nume-Prenume -Romi in Baragan "1.jpg""

• Fiecare fotografie inscrisa in concurs trebuie aprobata de catre organizatori inainte ca aceasta sa fie afisata in galeria concursului. Aprobarea fotografiilor inscrise poate dura pana la 48 de ore din momentul inscrierii.

• Fotografiile inscrise vor putea fi editate (postprocesate) astfel: luminozitate, contrast, saturatie, nivele de culoare si crop. Nu se pot adauga sau elimina elemente din imagine. Nu sunt acceptate lipirea sau suprapunerea mai multor fotografii (colajul). Pot fi eliminate impuritatile de pe sensor. Orice alt procedeu de procesare in afara de cele enumerate mai sus va duce la descalificarea imaginii respective.

• Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza inscrierea fotografiilor in concurs care contin semnatura, data, rama sau alte insemne grafice pe imagine. Totodata, ne rezervam dreptul de a refuza inscrierea fotografiilor ce au o calitate tehnica indoielnica.

• Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza inscrierea fotografiilor ce apartin utilizatorilor anonimi (sau care nu au furnizat la inscriere numele real, numar de telefon si o adresa de e-mail valida).

• Participantul declara in mod implicit prin inscrierea imaginii in concurs ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acesteia si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiei. Concurentul este unic responsabil pentru orice consecinte directe sau indirecte care pot aparea ca urmare a participarii cu fotografii la acest concurs. De asemenea, in cazul in care utilizatorul nu este detinatorul drepturilor de autor asupra fotografiei acesta nu va primi premiul stabilit si va fi descalificat.

• Fotografiile inscrise trebuie sa fie originale si nepublicate indiferent de modalitate si loc, realizate de concurenti. Organizatorul concursului nu isi poate asuma raspunderea pentru nicio fotografie insusita in mod ilegal de catre concurenti. Participantul care va fi ales castigator va trebui sa trimita organizatorului fotografia la rezolutie maxima (minim 4 mega pixeli) pentru a dovedi ca el este autorul fotografiei. Toate datele EXIF vor trebui pastrate intacte. Castigatorul care nu trimite fotografia sau datele din EXIF lipsesc (sau se dovedesc a fi manipulate) va fi descalificat, fiind ales un alt castigator.

• La solicitarea organizatorului, participantul se oblige sa prezinte fotografia si in format RAW, fara ca organizatorul sa o pastreze.

• Nu vor fi acceptate in concurs fotografiile care contin imaginea unei personae, intr-un mod care sa permita identificarea acestei personae sau imaginea interiorului unei locuinte. In cazul in care sunt inscrise astfel de fotografii, acestea trebuie insotite OBLIGATORIU de o copie a acordului persoanei a carei imagine este fixata sau a proprietarului locuintei. Fotogafiile care prezinta imagini cu copii trebuie insotite OBLIGATORIU de acordul scris al ambilor parinti ai copilului. Acordul scris trebuie sa cuprinda datele de identificare complete ale persoanei, precum si mentiunea referitoare la dreptul de comunicare publica a imaginii.

• Nu vor fi acceptate in concurs fotografii ce contin sau instiga la orice forma de violenta sau au caracter ofensator, abuziv, indecent, calomniator sau obscen. Totodata, nu vor fi acceptate imagini ce contin publicitate, materiale promotionale sau sigle/branduri vizibile.

• Organizatorul concursului poate refuza inscrierea unei fotografii in concurs daca aceasta nu respecta conditiile din regulament, fara a-si justifica decizia.

• Drepturile asupra imaginilor inscrise in concurs vor fi cedate organizatorului. Prin participarea la concurs concurentii isi exprima acordul de cesionare catre organizator si partenerii acestuia a urmatoarelor drepturi patrimoniale de autor: reproducere, distribuirea, inchirierea, imprumutul, comunicarea publica in orice forma si prin orice mijloace si realizarea de opere derivate. Cesiunea este acordata pe toata durata de protectie a drepturilor, fara exclusivitate.

• Datele personale ale concurentilor vor fi folosite doar pentru desfasurarea logistica fireasca a concursului.

• Organizatorul concursului nu isi poate asuma in nici un fel responsabilitatea in cazul in care terte parti vor descarca / utiliza materialele de pe site-ul concursului sau din alte surse.

• Inscrierea in concurs implica acordul autorului ca materialele participante realizate de acesta sa poata fi folosite de catre oragnizatori pe site-ul propriu (afisarea imaginilor inscrise in galeria concursului si nu numai!), sau in scopul promovarii concursului: tiparite pe banere, afise, albume etc..

• In cazul in care varsta concurentului este sub 18 ani (este minor), participarea la concurs este conditionata de acordul scris al parintilor sau ocrotitorului legal conform legislatiei.

Astfel raspunderea pentru fotografiile transmise precum si pentru orice consecinte ce ar putea decurge din participarea la acest concurs va reveni parintelui sau ocrotitorului legal.

Premiile acordate:

Premiul I : 4000 lei

Premiul II : 3000 lei

Premiul III: 2000 lei

Premiul de popularitate (se stabileste de catre votantii on-line) : 2500 lei

Aprobat                                                                                            Intocmit

Manager proiect                                                                                Asistent proiect

Radu Cristina                                                                                      Neagu Gabriela

Despre noi

OBIECTIVE SPECIFICE:
- Cresterea interesului artistilor fotografi romani fata de comuniatea roma.
- Cresterea gradului de cunoastere a culturii orale si a elementelor de civilizatie traditionala roma din Baragan.
- Dezvoltarea mijloacelor de protectie culturala a identitatii minoritatii rome din Baragan.

REZULTATELE PROIECTULUI:
- Promovarea educatiei prin arta si cultura pentru un public mai larg
- Consolidarea si promovarea istoriei culturale a minoritatii rome
- Realizarea unui eveniment cu si despre minoritatea roma

Facebook

Detalii contact

romiinbaragan.ro

Adresa: Bd. Matei Basarab, bl U21, sc. A, ap. 3, parter, cod poştal 920072
Slobozia, jud. Ialomiţa
Telefon: 0371 356 956
Fax: 0372 895 231
Email: centrullabor@yahoo.com